هنگام استفاده از حمام، به خود زمان بدهید و سعی کنید عضلات خود را شل کنید.
در موارد خاص آزمایش خون هورمون تیروئید (برای تشخیص کمکاری تیروئید) و کلسیم (برای کشف اختلال پاراتیروئیدی) ممکن است مفید باشد.
در صورت عدم بهبودی یبوست با تغییر در رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی، مصرف بعضی داروها با مشورت پزشک ممکن است به برطرف شدن یبوست کمک کند. این داروها عبارتند از:
درمان یبوست شدید با ماست : پروبیوتیک موجود در ماست نوعی باکتری مفید به شمار می رود که عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و یبوست شدید را درمان میکند.
تغییر سبک زندگی: تغییر در رژیم غذایی، میزان مصرف مایعات و تحرک روزانه همگی از جمله مواردی هستند که در دوران بارداری ممکن است منجر به یبوست شوند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
پروژسترون: افزایش سطح هورمون پروژسترون در دوران بارداری، با کُند کردن حرکات روده سبب ایجاد یبوست می¬شود.
این بیماری در اثر کند شده حرکات روده و در نتیجه کند شدن سرعت حرکت مواد در کولون رخ میدهد که به یبوست نوزاد 3 ماهه موجب آن عملکرد دفع با اختلال همراه خواهد شد.
بنابراین اگر متوجه تغییر الگوی دفع در بیش از دو هفته، خون در مدفوع، درد هنگام اجابت مزاج، کاهش وزن ناگهانی و قطر کم مدفوع شدید باید با پزشک مشورت کنید.
یبوست در بیشتر موارد به کمک تغییردر رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی، به طور کامل از بین می رود. گاهی ممکن است پزشک برای کمک به بهبودی، دارو نیز تجویز نماید.
اختلال عصبی و عضلانی در دستگاه گوارش (بسیاری از بیماریها مانند دیابت، اسکلرودرمی، انسداد کاذب روده، بیماری هیرشپرونگ و سرطان یا تنگی روده بزرگ می توانند عملکرد عضلات و اعصاب روده بزرگ را دچار اختلال کنند.)
علائم و نشانههای یبوست مهمترین علائم یبوست عبارتند از :
رژیم غذایی نامناسب اغلب باعث یبوست می شود. فیبر غذایی و خوردن آب کافی برای کمک به نرم نگه داشتن مدفوع ضروری است. غذاهای غنی از فیبر معمولاً گیاهی هستند. فیبر به اشکال محلول و نامحلول وجود دارد. فیبر محلول می تواند در آب حل شود و هنگام عبور از سیستم گوارش، ماده ای نرم و ژل مانند ایجاد می کند.
علائم آلرژی که معمولاً به طور ناگهانی ظاهر می شوند و تا زمانی که فرد در معرض آلرژن قرار می گیرد ادامه می یابد، می تواند شامل موارد زیر باشد: